Monday, May 5, 2008

Got tagged

Yup, i got tagged by inah... Ermm, 5 presents that i wish for and the reason for it.... Wokey, lets see what i really want right now... For some peoples maybe it is not such a big deal, but for me...huhu, it's really means a lot to me...

1) Sate Kajang Haji Samuri...the one and only...

2) Keow Teow Kerang di Taman Wira Mergong dekat Alor Star...The best Keow Teow Kerang ever... I couldn't find any in KL or Selangor that can beat the one in Aloq Staq...

3) My mum's Cekodok...Huhu... I'm really a big fan of this sampai dia pernah cakap kalau sesiapa nak jadi my wife, that person must know how to prepare it...Yup, betul tu...

4) Rojak buah in front of my former school, Kolej Sultan Abdul Hamid. They do make delicious rojak.

5) After reading Su's blog regarding kerepek... Terus teringin nak makan Cakar Ayam kat Pekan Rabu... Mana la nak cari kat sini...

The reason for it...
Journey from KL to Alor Star - 4 hours
The prices for most of the food - RM 10 & below
The taste of it when it entered my mouth - PRICELESS
Sometimes, there are some things that money can't buy...huhu, this is not a MasterCard advertisement yer...
Yeah, i know it just some ordinary foods...but I really want it...even as a present or treat... Those are what i really really really want right now...

One more thing that i really want as a present apart from foods... a ticket or trip to experience Zero G (Yup, we don't necessary need to go to space to experience zero G, but it is really expensive)

The infamous Stephen Hawking... Even he got the chance to experience it.

P/s Cakap pasal cekodok nie, teringat kenangan waktu muda dulu bila pergi beraya di rumah 'Ehem' kat Pahang... Hehe, minta special request kat dia buat cekodok bila dah sampai sana... Orang lain bila bertandang time raya makan ketupat or rendang but for me...makan cekodok...Huhu, apart from my mum, cekodok dia pun sedap... Tapi tu semua hanya tinggal kenangan...Hehe, Kakja tahu pasal citer nie... Life goes on kan Kakja kan? kan kan kan???

Cekodok yang dia buat sangat sedap...I'm going to miss it...haha...

All of the pictures in this posting belongs to their respective owner...I just google it...

8 comments:

Honeylemon said...

Sdapp nmpak kueh teow tue...

MalimKundang said...

hmm satay kajang hj samuri.. dapat merasa jugak lah 2x first and last day... tapi kuah kacang dia macam tak best lah dah.. putihh jer warna dia.. nasib baik ada sambal...

ha bila nak naik flight simulator kat city?

Inah said...

hari ni nak pi makan sate for dinner..inah makan kan ye..lalalalala..bila balik?meh nak belanja :)

Syam said...

hayooo...lapar lak tgk food kat sini walaupun bukan wan yang snap huhuhuhu

eedany said...

kalau saya pun, cekodok emak memang tiada tandingannya...

Wah...bestnya dapat rasa cekodok si ehem itew, Kenangan mengusik jiwa gitu kan?

:)

^eMiKo^ said...

the food is very tempting.. makes wants it too.. hehe..

ja-anuar said...

Salam Wan...

Sedih kja baca entry Wan ni... Sebab semua tu kja boleh dpt senang2 je.. Even koayteow kerang Mergong tu...Kja masih ingat dulu masa kja final year dek kerana rindu sgt nak mkn ikan, satu mlm tu Kja mimpi mkn masak kicap ikan temenung, which was actually my musuh ketat.. Tp itulah hikmahnya bila nikmat kita ditarik balik sekejap.. sampai skg Kja suka sgt2 ikan temenung!!!

And yes, Wan.. life goes on.. Sebab no matter what,selagi belum kiamat, matahari tetap terbit mcm biasa..N seandainya masih hidup ketika tu, u have to face another day in ur life..

riken said...

honeylemon:
huhu, among my favourite dish tu...tak makan nasi pun takper...

malimkundang:
tu la, sate dia dah tak macam dulu...maybe sekarang lebih kepada profit orientated...yer la, business dah maju...
pasal flight sim tu, just waiting for the captain's order...

inah:
makan utk org skali yer...banyak skit...huhu...

syam:
huhu, kalau kat saner lapor senang ajer cari makanan tapi kat sini...susahhhh...hari2 asyik makan pizza ajer takpun pancake...

eedany:
haha, tul tu...sama la kita...
yup, sekali skala teringat kat kenangan lama...tak salah kan...huhu...

emiko:
haha...yup, same here...the pictures alone enough to make me drooling...

kakja:
thanks kakja for your words...very inspiring...really appreciated it...kakja pun ceria2 selalu...