Monday, May 19, 2008

Malim's panacea???

Malim - "Jom kengkawan, sebelum kita balik kena singgah satu tempat dulu..."
Me - "Maner tu Malim???"
Malim - "Ada la kat satu tempat tu... Nanti ko tahu laaa... Ikut ajer, jangan banyak tanya..."

Yadda...yadda...yaddaa...(bunyi tapak kaki)
Me - "Naper macam tergesa-gesa ajer dia nie???"

Malim - "Dah sampai dah... Jom Riken, ikut aku... Cepat skit, nak dah malam dah nie..."
Me - "Wokey-wokey..."

Me - " Oooo, BALDY Hollow... patut laaaa... Nie mesti nak cari 'penawar' untuk mengatasi masalah 'hair thinning' nyer yang di alami sejak kebelakangan nie... Tengok tuuu, tekun betul mencari nyer...."
Sila rujuk sini untuk mengetahui masalah 'Hair Thinning' nyer...


Malim - "Yabadabaduuuuu (Sambil melompat kegirangan)... Finally, jumpa jugak this 'Miracle Plant'... Dah nak beku aku cari menatang nie...huhu..."
Me - "Paaaaaatut lah bersungguh-sungguh nak panjat gunung nie...Walaupun gagal naik kali pertama, tak pernah luntur semangat dia... Nasib baik kali kedua berjaya... Memang tak dapat nak imagine kalau 'tewas' lagi daki kali kedua..."

Me - "Tengok tuuuu, tahu la dah dapat aper yang dihajati... Jangan lupa pulak member kat belakang nie... Malimmm...oit Malimmmm, aku kat belakang nie laaaa... Jangan tinggal daku kat siniiiiiiii"

Uncle Bob - "Syabas Malim...Syabassss... Confirm selepas nie anda akan kembali kacak seperti aku...Haha... Rambut kamu akan kembali lebat selebat janggut aku nantiiii... Just you wait and see (Honestly, uncle nie bleh cakap melayu skit2)..."

Mr. AkuTakIngatNama - "Well done Malim... Well done...It looked like you made it... You came out alive from your treacherous journey... Furthermore, you succeed in finding the 'Miracle Plant'... Tak sia-sia aku ajar kau teknik2 pasang rantai kat tayar tu yer..."
Me - "Elloooo, it's me yang pasang rantai tu la... Malim tu tengok ajer tauuuu... Dah la kasik 'express demo'...Nasib baik ingat...Nak beku tangan pasang rantai tu...."

THE END...

Cerita ini hanyalah rekaan semata-mata...Ianya tidak berkaitan dengan sesiapa yang masih hidup atau tidak (Yer ke niee???)

Yaa ampunnnn malim, huhu, gurau ajer... Walaupun ader masalah rambut...peminat2 anda confirm tak lari punyer...tul kan? kan kan kan???

5 comments:

Nek Rock said...

yooo salam riken,oppss psstttt daun apa yg malim cari utk kasi lebat rambut ke,allalala
malim jgn salah guna,kang tiap2 hari kena pi gunting rambut:))

Inah said...

amboi2..sanggup carik plant itu walaupun dah kebah2 tangan :)

aaaaaaaaa..cant wait nak main salji jugak :P

wani ezryl * said...

ntah, susah-payah panjat gunung :P pegi beli tonik pelebat rambut kat kedai berdekatan.. ahaha

Malim said...

amboi uolsss.. percaya la cakap si Riken tuh.. dia tuh ha yang terkinja2 nak main salji segala...

riken said...

nek rock:
salam nek rock...thanks sebab singgah. saya nie sebenarnyer silent reader nek rock..huhu... tu la malim...jauh bebenor nk cari penawar rambutnyer tuuuu...

inah:
ala inahh... bulan 8 tu dah nak abis winter la..jom cepat skit datangggg...

wani:
dah cuber dah tapi tak mujarab... nak kena cari yang special skittttt...

malim:
ye kerrr... hehe... skali skala takper kan kan kan???