Wednesday, July 30, 2008

A Day at the Zoo

Melbourne Zoo... I always wanted to go there since the day I arrived but I do not know why I keep on postponing the trip until last Monday. Finally I'm there. Sometimes it is really convenient to use the public transport (need to carry the helmet if I went there by bike) but the downside is the cost (compared with using my bike). But hey, nothing is perfect right??? Something got to give.

IMG_7122_2816x1880
Care to join???

IMG_7128_2816x1880
To the kids besides me, this is not Aslan.

IMG_7446_2816x1880
I think she's hungry.

IMG_7232_2816x1880
I don't think she's asleep.

IMG_7242_2816x1880
This bear is huge. Really huge.

IMG_7216_2816x1880
Can't remember this bird's name.

IMG_7149_2816x1880
Ugly duckling...

IMG_7438_2816x1880
A Mandarin Duck, beautiful isn't it?

IMG_7193_3888x2592
Up close and personal with an Emu.

IMG_7203_3888x2592
I'm sleepy...

IMG_7150_2816x1880
A Tree Kangaroo. Also sleeping. Yeah, it's winter, it's cold and I will also sleep if I got the chance.

IMG_7317_2816x1880
Couldn't be bothered.

IMG_7343_2816x1880
Got their attention.

IMG_7354_2816x1880
Hanging by a moment.

IMG_7390_2816x1880
A Lemur.

IMG_7411_2816x1880
Nice hair.

IMG_7419_2816x1880
Whatcalookingat .

IMG_7433_2816x1880
In deep thought.

IMG_7482_2816x1880
Thank you.

P/s Me??? Today??? Wondering around...

8 comments:

kak ja said...

Salam Wan...
Suka kja tengok minatang2 ni.. esp yg 'couldn't be bothered' n 'nice hair' tu... Yg bear tu plak, kalau skali lagi Wan pi 'ziarah' depa, boleh x Wan kidnap bawak balik Malaya? Bkn apa, Adik tu, tingin sgt bebear yg sama besaq dgn dia..hahaha...

BTW, terpegun tengok perkataan "terima kasih" kat situ..

riken said...

salam kakja...
bebear tu bukan setakat besaq Adik tapi berkali-kali ganda lagi besaq... Wan pun tak tau camna nak angkut tapi kalau tukaq ngan meerkat bleh??? cuba Kakja tanya dia dulu... senang skit, sembunyi masuk poket ajer enimel tu...takda sapa yg tau...

riken said...

ops, lupa pulak...sama jugak ngan wan, terkedu dan senyum sorang2 jap lepas baca satu persatu ayat tu...

Inah said...

huiks..tempat fav inah!!

dah la umah dekat ngan zoo negara..definitely a must visit place :)

paling suka bear tu!! x de teddy besar macam bear tu ke??senang nak hug :)

eedany said...

Apasal tak ajak eedany pergi Zoo ni? eedany suka semua animals yang wan snap ni...sebab eedany suka animals...

pernah hug orang utan kat safari zoo melaka... bestnya! Excited sama macam jumpa AZ muahahaha....

Honeylemon said...

cantik.... cantik... :)

budleee said...

wow.. u pakai lense yg panjang giler tuh ker for all the close

cantek betul all these pictures :)

tree kangaroo??

NGEE!!!!

riken said...

inah:
haha, bear tu dah terlebih besar tu...amat bahaya kalau nak peluk karang...

eedany:
yeker??? yerla haritu kan eedany busy ngan AZ sebab tu la wan pegi tak ajak eedany. takper2, maybe next time yer... wah, bestnyer dapat peluk orang utan... haha, mana best lagi??? org utan ker AZ???

honeylemon:
thanks honeylemon...glad that u liked it...

budleee:
yup, tapi takder la panjang giler...guna yg normal telephoto lens ajer...
yup, tu tree kangaroo tu...mmg comel, asyik lepak atas pokok ajer...