Saturday, August 23, 2008

Is This a Joke?

Petrol and diesel price will drop by between eight sen and 22 sen a litre from Saturday. The price of RON97 petrol will be reduced by 15 sen to RM2.55 a litre from RM2.70, while RON92 would be 22 sen less at RM2.40, from RM2.62 (source: Star Online)


7 comments:

wani ezryl * said...

i heard it in radio yesterday. haha they always like this lah.. cakap nak umum at this time but then umum at some other time. surprise surprise :P

wani ezryl * said...

oh oh wait. i remember! the permatang pauh election!! xD adakah ni salah satu strategi tarik undi untuk umno? hmm *thinking* ;P

Inah said...

strategi lagi ke ni..apepun grateful je lah :)

riken said...

yup, time naik sampai 70 sen tapi bila turun cuma 15 sen ajer???
kalau 40 sen or 50 sen tu kira ok la jugak skit.
haha, you're right wani, nie semua just strategy politic ajer... wah, wani dah terrer politik yer skrang...

riken said...

inah:
memang grateful tapi cuba kita fikir, sepatutnya paklah announce on the 31st august tapi naper tetiba skrang? then kaitan penangkapan 2 org exco perak yg mmg tak relevant langung?
sometimes there's something more than meets the eye.

budleee said...

hmm

tapi kenapa petronas tak jual yek minyak 92 ron tuh

i think of using it, sebab my car said it can...

*kesengketan duit skrg :D

riken said...

bleh ker bud, i though yg ron92 tu minyak leaded and your vivi tu ada c.converter???
haha, tapi ron92 la yg turun paling banyak pun kan...