Wednesday, April 30, 2008

Finally...some rice...

Went to malim's place to officially hand over the duty that he once bestowed upon me... Haha, yup, he is here in Melbourne. It felt like an eternity... Haha, one less responsibility for me. Supposed to have dinner outside but since it is really cold and he is too tired (ye ker jet lag) he decided to cook instead. It 's been nearly 2 months since i last ate rice (sajer nk diet) so, definitely i don't want to miss this opportunity. Sardine pun sardine la, tapi memang sedap...

Nasi + Sardin + Telur dadar = Yummy...

Licin tu... sedap sehingga menjilat sudu...

Souvenir from M'sia... courtesy of malim...

Sangat sejuk and it's not even winter yet...

P/s To call or not to call... I really need those thing from that 'person'...

9 comments:

ja-anuar said...

Kja ingat lagi zaman student dulu, Wan... ikan mahal sgt.. heran.. keliling laut, ikan mahal...!!!!So kami asyik le makan ikan sardin dlm tin, tak pun beli lemon fish, 59cents sekoq... Bukannya sedap pun ikan tu tapi bolehlah, buat melepas rindu dendam kat ikan..

Dah start sejuk ye Wan? Isshh... Kja dah tak sanggup dah Wan.. suhu yg terlalu rendah, dgn anginnya lagi...Oh tidakkkk!!!!!

MalimKundang said...

jangan tak tau sardine tu my fav dish... huu huu

Inah said...

shejuk?9 degree..makin kering la encik wan..hehehehe

Syam said...

wah...sardin pun mmg my fav. makan ngan nasi fuhh mmg sedap. hayooo dapat mont blanc dari malim.....

Honeylemon said...

Wah... smpai licin???? hik3x...

kalu nk 'sgt'... call je la org e2...selesai gak masalah...

suesamsudin said...

CALL !!!
*tolong bg semangat kat cik abang sorang ni.....go go chaiyuk dear....

budleee said...

eeeii

sambal sardines yg pedas with telur dadar,, sedap wooo!!

Northern Life said...

9C sejuk ?? tuh dah kira panas tau kat sweden...haha.......

riken said...

kakja:
huhu, kat sini pun ikan mahal gak...sardine tu jer yg murah dlm 89cents per pack... mmg dh start sejuk tapi still bleh tahan lagi tp bila start naik motor...huhu, tu yg buat tak tahan tu...sejuk yg amat...
haha, tapi kan kakja, kt tempat kakja tu lagi sejuk dari sini kan kakja kan? kan kan kan?

malim:
ye ker...huhu, baru tau...silap tak amik resepi aritu...

inah:
haha, memang dah kering pun...tapi takper, bleh tahan lagi...

syam:
haha, tu la...tak sangka dapat souvenir dari malim...thanks malim...

honeylemon:
sedap sebab tu licin...huhu...
actually the person yg nk call tu my 'x'...tapi mcm malas ajer nk call, but i really need those thing back yg dia pinjam...

su:
huhu, sampai skrang tak call lagi...ikutkan mmg tak nak call dia...but...

budleee:
haha, sedap tau bud..next time kalau datang sini bleh jamu menu tu yer...

northen life:
bro, of course la kat saner lg sejuk...for me it's ok tp mmg tak tahan kalau masa bawak motor tu...huhu, mahu beku karang...