Wednesday, April 9, 2008

All in a day's work...

Need to go to Mornington early in the morning. Huhu, the journey took me 1 1/2 hours of traveling (one way yer) and the meeting lasted for just 15 minutes only... Haha, fortunately i loves to travel...so memang tak kisah sangat...
Then, i need to rush back because i need to prepare myself to go to work. This time around, i would like to share with you guys the route that i usually use to get there. Only 30 minutes walking.

At Mornington...Aik??? 30 km/h only...

The journey begins

Haha, it's been quite some times since i last played it...
(teringat kejadian kat Lumut dulu, me & my friend ada nampak sorang pakcik nie tengah main buaian tengah malam dan bila dia nampak kami...dia cakap "jom join, siang masa budak2 main, tapi bila malam masa bapak budak pulak...haha, guess what??? kita orang pun join skali pakcik tu)

Don't know what plant is this??? It's very beautiful...

Here comes the train...Better hurry or you might miss it.

Haha, kalau waktu malam memang tak guna la jalan nie. Too quite even during the day.

Very unique. One of a kind.

At a junction...

Huhu, macam nak petik ajer ros tu...but to whom shall i give it??? Haha, saper nak???

Nearly there...

Lovely, i'm here.

My dinner... Buttermilk pancakes, whipped cream, maple syrup and cinnamon sugar plus coffee with an extra dose of choc's powder...(macam maner tak makan nasi, asyik belasah pancake ajer hari-hari...huhu)

7 comments:

budleee said...

asyik2 pancake.. haiyoo

best nyer.. :p

Inah said...

aik..kata nak makan nasik..ni ape jadik ni..pancake lagi..ayyaks :P

psst encik wan..masa encik wan cite psl buaian tu..inah terbayang cite antu..hahhahaha..rupanya mmg main betul2..lalalalaa

too much imagination sbb banyak membaca buku toxic :P

Honeylemon said...

pancake tue.. looks yummy... wit d whipped krim n xtra dos of choc's powder... Ewah2... lumayan nie....

eerrr...blh kenyang ker????

eedany said...

wan, bunga lalang kat situ cantik lah. Kalau kat sini punya lalang habis dah kena tebas.

2 kuntum bunga ros tu bagi lah kat I. hihi

:)

suesamsudin said...

dear, boleh mintak resepi pancake tu x? su ada resepi sendiri...tp nak try buat cam wan pnya...nmpk yummylicious lah...terlioq org tgk....

riken said...

budleee:
nasib badan bud, nama pun keje kt kedai pancake...huhu...

inah:
yup, rasanya mcm penah tgk video buaian tu...mcm best ajer...haha

honeylemon:
mmg mengenyangkan pancake tu... quite filling tau...in fact aritu pun sebenarnya nyaris2 tak abis... jom la try...sedap tau...

eedany:
nak ker bunga 2? huhu, tunggu malam skit baru bleh kutip...kita tunggu owner rumah tu tido dulu yer...

su:
terlioq??? haha, sejak bila ckp pelat utara nie??? mesti blajaq dr akak tersayang kan su? kan kan kan?
yup, nanti wan kasik resepi nyer yer...

riken said...

su: lupa pulak, glad to know that ical has been discharged yesterday... :)