Thursday, April 3, 2008

Teardrops on my guitar...

Hoho, i just bought myself a guitar today... Dah lama dah rasanya nak ada gitar sendiri tapi tak terbeli dari dulu lagi. Kali nie dapat ajer gaji terus sambar satu dekat Aldi. So, better late than never kan. Fortunately a friend of my sis voluntarily offered himself to be the teacher. Wokey, tambah sorang lagi cikgu, dulu ada cikgu vogue, skrang ada cikgu muzik lak...Alright Jordan, lets see what you got...

I'm still new in this field, so don't ask me to play your favourite songs... huhu, tunggu dah terrer skit baru bleh request lagu yer...

Beli skali dengan buku & DVD cara nak main gitar dengan betul..."Expert tuition to guide you from basics for beginners...bla bla bla..." Kalau lepas nie tak expert lagi tak tahu laaa...

jeng je jeng (bunyi gitar la tue)... baru lepas sesi berborak dengan kakja, "sometimes we need to open up ourself" that's what she said to me. huhu, yer kakja, tapi tak semua kita boleh citer kan kan kan?... Actually i did promised to someone that when i have my 'own' guitar, i will play this song for her... but that was 6 years ago...something happen back then and i haven't met her since & all that i know, she's getting married this year. Tahniah yer. I really mean it. So, dah takder sesaper la nak tujukan lagu nie but i still wanted to keep my promises...hehehe, so kakja...kali nie wan dedicate lagu nie kat kakja jer la...haha, abe anuar tak marah kot, cakap kat dia dari adik2...

my all time favourite song...cuba teka...
Kau Ilhamku
Manbai

G Dm Em Bm
Beribu bintang di langit kini menghilang
C Dm
Meraba aku dalam kelam
G Dm Em Bm
Rembulan mengambang kini makin suram
C Dm G Dm
Pudar ilhamku tanpa arah


G Dm Em Bm
Sedetik wajahmu muncul dalam diam
C Dm
Ada kerdipan ada sinar
G Dm Em Bm
Itukah bintang ataupun rembulan
C Dm G Dm
Terima kasih ku ucapkan


G Dm Em Bm C Dm
Izinkan ku mencuri khayalan denganmu
G Dm Em Bm C Dm
Izinkan ku mencuri bayangan wajahmu


G Dm Em Bm
Maafkanlah oo...
C Dm
Andai lagu ini mengganggu ruangan hidupmu
G Dm Em Bm
Kau senyumlah oo...
C Dm
Sekadar memori kita di arena ini
G Dm Em Bm C Dm
Kau ilhamku... kau ilhamku...
Huhu, tengok tu...macam tau-tau ajer suara 'terlebih' best...terus hujan lebat kat luar tu...
So, sebab tak nak hujan turun lebat lagi, jom layan yang original version punyer...
Luper pulak, the title for this entry was based on a song by Taylor Swift...it's not related with anything...sajer suka letak ajer...hehe...

p/s got this from a friend of mine... "A lot of people think that holding on makes them strong. Actually, it's the ability to let go when you know that it is time to move on that makes you stronger..." and one more thing, "A promise made is a promise kept..." Cheers...

7 comments:

Inah said...

alaa...nak request gak laguu

boleyla boleyla (dah buat muka comel ni :P)

nak lagu nirvana..smells like teen spirit :D

pehtu nak lagu bryan adam ngan lagu richard marx..ape2 lagu pun x pe :)

Honeylemon said...

Tahniah yer... dah ada gitar...boleh la tunjuk skill...ahaks...

Lagu manbai tue best gak... saya dulu belajar main gitar... first song yang saya main lagu Ruhil (Kawan) hehehe....

Pasni bleh cipta lagu lak... your own version....

ja-anuar said...

Salam Wan,
Thanks for the song..wpun bertambah bermakna kalau Wan sendiri nyanyikan... Abe Anuar tak jeles aih... dia sporting..hahaha... And tahniah, Wan berjaya jugak tulis tentang ni... Kita kena jd manusia yg berani, Wan.. berani menghadapi dan berani let go bila dan jika tiba masanya... And I am proud of you, Wan..And I'm sure as time passes by, Wan akan jadi manusia yg lbh kuat lagi, kan? Kan kan kan?

Northern Life said...

haha, dah tua2 baru nak study guitar eh ko......good luck!! anyway, lagu tuh terkenang masa kat sekolah la.........

Syam said...

kalau boleh main lagu more than words from extreme mesti best nih!

wan...mana si malim senyap tanpa berita nih

riken said...

inah:
huhu, semua lagu best2 tu...
bryan adam - Everything i do i do it for you
ngan lagu richard marx - right here waiting...bleh lagu nie???
wokey2 nk kena start practice skrang yer...

honeylemon:
wah, lepas nie boleh la minta honeylemon ajar saya yer...huhu, saya murid baru belajar, kalau salah tolong ajarkan...

Kakja:
thanks kakja, thanks for your moral support...life goes on kan...dari pengalaman la akan dapat mematangkan kita...huhu, klakar baca entry kakja pasal frust cinta pastu nangis kt tepi tingkap...hehe, classic abis...

northen life:
weit, kalau ko cakap aku tua...ko pun sama tau..hehe, yup...kenangan kita time sesama gi PWTC aritu...haha, wakil skolah masing2...klakar abis time tu...

syam:
huhu, best lagu tu...akan diusahakan yer bro syam...

pasal malim tu dia minta rahsiakan kehilangan dia...kena minta izin dari dia dulu...

zackriena said...

congrate!!dh pandai main guitar...nnt buat lagu senirik lak..ok!!caiyok!caiyok!!