Monday, April 7, 2008

Oh, My head...

Yeah, i got a major headache last week...

The place??? High Chapel Apartments...

The problem??? No hot water available...

The solutions??? Inform my friend, then need to call Body Corporate so that they can arrange for the plumber... plus needs to entertain dozens of calls from the tenants complaining about it...(haha, mesti korang semua tak mandi hari tu kan...dahla sejuk, pastu hot water lak takder)

A friend of mine asked me to fill up his place as a resident manager there since he have to go somewhere and i end up agreeing with it. Hey, it's not a big issue...nothing wrong can happen right...boy, am i WRONG... Something did happen... during the rainstorm last week, somehow the heating system for the entire apartment just went kaput (Haha, how should i know... I'm not staying there...). Aiyooo, since then, i got a lot of calls from the tenants asking me when they will get their hot water supply again. Pening nak jawab, banyak sangat ragam...(ada yg ok tak kurang gak yang tak ok)... Luckily, everything was settled the next day...
Haha, one more funny incident that i will never forget...is when two ladies went there looking for the Resident Manager...Coincidently i was there...

Kat depan pintu masuk... 2 orang nie macam terpinga-pinga ajer...

me: Hi there...
ladies: Hi.
me: ???... Errr, if you guys want to go in...you need to page your friend first.
ladies: No no, actually we want to have a look at this place... we read from the newspaper and found out that some units here are available for renting...
me: ohh, i see, so help yourself...
ladies: Are you Malaysian???
me: Yes i am... are you Malaysian as well??? (dah agak dah tapi memang malas nak tanya in the first place...macam gedik semacam ajer...haha)
ladies: Yes, yes... We are from Malaysia, my name is Lily (yer kot) and this is my friend, Maria (yer kot gak, dah lupa dah & malas nak ambik tau)...
me: Hi, I'm Izwan... nice to meet you...
ladies: nice to meet you too...
me: Which part of Malaysia are you from? (mana la tau sekampung kaa)
ladies: Ooo, we are from 'Klang Valley'...
me: Ooo (duhhhhhh, nak glamour la tu... Sungai Buluh pun Klang Valley gak korang oiii)
ladies: By any chance, do you know the person in charge here?
me: Yup, i know him but unfortunately he's not around for quite some time and now i act on his behalf during his absence... but you can still reach him, there...at that notice board, feel free to jot down his mobile number...
ladies: Ohh, is he a Malaysian as well???
me: Yup, indeed he is...
ladies: Wowwwww, does he own this place???
me: Err, no... (hahaha, time nie dah nak start gelak dah) but i think you better call him if you needs anything...(pastu dah start malas nak layan dia orang)... Err, i got some errand to do...so, see ya...
ladies: Ok, see ya... Thanksssss...

Sejam lepas tu...

Dapat phone call from my friend... "Wan, tadi ada 2 orang ex-stewardess sms aku tau. Dia orang baru sampai sini nak sambung study. Dia orang cakap yang depa betul2 suka tempat tu pastu minta tolong aku untuk dapatkan tempat untuk dia orang...Aku pun pass la contact number agent rumah tu... patutnya wan, kau la tolong dia orang... mana la tau bleh ngorat ker... hahaha, definitely a no no...not my type and not my taste la...lagi pun aku yang pass number phone ko kat dia orang...suruh dia orang contact ko sendiri...haha, lagi pun dia orang tu macam berminat ajer ngan ko bila dapat tau ko manager kat situ...tanya macam2 pulak...sampai aku pun malas nak layan...hehe, sebab tu la dia orang cakap kat ko yang dia orang tu ex-stewardess...kasi ko cair skit...kat aku tak cakap aper2 pun...haha, abis la ko, berjiran dengan dia orang...

Received this while I'm updating this blog... Adoiii, range hood problem pun nak suruh check kaaaa...nasib baik la Michael, hehe, kalau Michelle ka, sekarang gak eden pegi...huhu (ok Kakja, membantu damsel in distress)

p/s To my friend, you really owe me biggggggggg time...

5 comments:

ja-anuar said...

Salam Wan,
Kalau Kja pun, andai yg sms tu Michael dan bkn Michelle, kja terkam pi ...So, Wan mmg normal Wan.. normal sgt2... hahaha..

Inah said...

owh.izwan..hai izwan!! :P

oo..kalo inah yg mai..mcm mana plak wan nak layan..hahahaha..mana tau nanti buat kejutan lak

eedany said...

ciannya wan... tak pa experience gak kan?

72...macam pernah dengar lah tapi di mana ya?

chow bro :)

Honeylemon said...

aikkk... btul ker x interested ngan ladies tue....??? hik3x... ntah2.. mahu tp malu nie....ahaks...

jgn mare..gurau jer...

riken said...

kakja:
haha, dukacita nyer kakja, setelah diteliti, rasanya tak berbaloi kalau kakja terkam si michael tu...haha, rasanyer wan lg ensem...hahaha

inah:
hahaha, kalau tetamu yang dijemput, kita kena la layan betul2...kan...

eedany:
huhu, rasanyer eedany tahu saperkah tuan manager itu...

honeylemon:
huhu, marah tuan manager tu karang kalau dapat tahu yg kita nk kaco 'bakal awek' dia...hahaha