Monday, April 14, 2008

Birthday bash...

Tetiba dapat phone call dari Leo, dia jemput join celebrate birthday anak dia yang ke-4... Ada ker suruh datang rumah dia 'on the spot'. "Why didn't you tell me earlier, at least i can buy her a present or something"...pastu dia jawab, "I purposely tell you now because i don't want you to spent your money on her. Your presence there for me, i considered it as a present for her"... Yorrla tuuu (nasib baik dia tak faham bahasa melayu)...Wokey, just give me 20 minutes to reach there. We went to an Italian Restaurant in Camberwell with his partner, daughter and their best friend, Ming...

Aisey, si Leo ni gie pejam mata la pulak. Dora with her daughter, Chi (Anak dia tu malu2 ajer). Cute anak dia orang...huhu, yang baju itam tu pun cute jugak kan (ya ampunnn)...

Daripada normal discussion tetiba bertukar pulak kepada 'heated argument' between Ming & Leo...huhu, it is all because of me...Saja tanya opinion Ming pasal protest from the Tibetan all around the world regarding the current issues in Tibet (Even though they have been here for 7 years, semangat cintakan negara tu still ada). Ming bagi opinion dia yang pro China tapi si Leo nie pulak kasik yang sebalik nya...Aduiii, tensen guer sekejap... from Dalai Lama to Falun Gong Cult to Qing Dynasty to Silk Road to Beijing Olympic...bertekak ajer dia orang... masing-masing tak nak kalah...i did 'kuis' Leo suruh dia stop arguing...Kasi ajer la Ming tu menang tapi mamat nie tak faham2 la pulak...In the end, terpaksa la mencelah..."Errr, lets change to other topic...for this issues, different people have their own opinion..it's very subjective or lets enjoy our foods...it's getting cold you know"... Haha, that should do the trick...

Try to guess what this is??? Huhu, it is a Seafood PANCAKE... no, not pancake again but this pancake is highly recommended by Leo. Hrmm, suggestion from a guy that hate pancake... Pasti sedap and indeed it is... Lagi sedap dari Pancake Parlour.

Sofia Restaurant...the place you should come if you want to try one of the best Seafood Pancake in Melbourne. Tengok gambar pakcik tu, senyum ajer...haha...

P/s Happy birthday Chiiiii... I will definitely buy you a present yerrrr and thanks Dora for the lovely dinner. I'm really honoured...

5 comments:

Honeylemon said...

pancake lg.... x risau ker muka btukar jd pancake???? hehehe... jgn mare....

suw said...

hye..first time coming here..

ni namenye kunjungan balas heheh..

nice blog..

nyam nyam..nice food too

budleee said...

hmmm this pro tibe pro china thing...

all over the world this is happening..

hmm kalau kat malaysia mcm mana yaa

Inah said...

amboi2..sedapnya dia mamam :)

betui kata honeylemon..kang sampai muka pun jadi pancake..hehehehe..larikss

riken said...

honeylemon:
huhu, muka mcm pancake takper, jgn badan pun jadi mcm tu jugak...nie nak kena selalu gie jogging nie...

suw:
thanks...welcome to this blog...hope u enjoyed it as much as i do...

budleee:
actually, perkara yg Ming tak suka bila ada pihak luar nk campur tangan dalam urusan dalaman China (US la tu)...dia cakap, sepatutnya semua org kena differentiate between politics & sports (pasal nk boikot Beijing Olympic)...one more thing, perkara nie jadi gak kt m'sia bila kita marah bila ada org luar (MP Tamil Nadu kt India) kutuk M'sia regarding HINDRAF tempoh hari... it happen everywhere...

inah:
hahaha, takper...bila inah dtg sini, jom pekena pancake kt situ...biar inah pn jadi muka pancake gak..hahaha, baru ader geng...